keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Täältä tulee mummobileet!!!

Neealle on tulossa vielä yksi synttärivieras ja googlailin vinkkiä johonkin pieneen tarjottavaan.

Mutkien kautta päädyin vauva-aiheisen keskustelupalstan syövereihin (miksi google vie aina sinne oli kyse sitten kylpyhuoneremontista tai ajo-ohjeista afrikkaan?) ja satuin paikalle kun käynnissä oli muistelot  80-90-luvun peruspöperöistä, joita oli tarjolla kaikissa juhlissa. Tiiättehän nää sillileivät, tiikerikakku, pullat ja kermakakku- linja. Siellä emännät veikkailivat, että tämä suuntaus voisi olla upcoming hitti kevään ja kesän tuleviin juhliin. Mummobileet tulee siis!!! Pois alta risut ja männynkävyt!

Siinä tajusin, että ei hitto, mähän alotin jo alkuvuodesta tän mummoleipomisen (muistattehan mun kettukarkkikakku), joten oon ollu kyllä nyt aallon harjalla kerrankin ennen muita! Oikeastaan en oo ees ehtiny ikinä tajuta, että voileivät juhlissa on ihan last season. Trendikkäämpää olisi ollut väkertää suolaisia cake popseja, my ass...

Tässä nyt siis se kettukarkkikakku. Ideahan tulee selväksi, vaikka toteutus ontuu...taas... :D

Vielä Neean synttärijuhliin suunnittelin tekeväni prinsessajuustokakkuja, jotka vilahtelivat joka blogissa ja olivat kuuminta uutta. Onneksi tein koeversion ennen juhlia ja juhlapöytään päätyikin kermakakku banaani-mansikkahillo-kermavaahtotäytteellä. Päällys oli sankarin toiveesta pinkki! :D

Mutta siis, nyt alkaa ilmeisesti tulla muillakin raja vastaan näissä trendikkäissä korkeakiiltokakuissa ja mieleen palautetaan rysäyksellä ne herkut, mitä on itse lapsena napsinut ylioppilasjuhlissa ja häissä. Sama menuu toimi myös ristiäisissä ja synttäreillä. Oikeastaan missä vaan, aina oli juhlavaa eikä kukaan katsonut kieroon tarjottavia.

Jos minä järjestäisin kesällä juhlat, niin menuu näyttäisi ehkä tältä:

-Suolaiseksi olisi näitä jo mainittuja voileipiä. Sekä anjovis-, että kinkkuversioina. Missään tapauksessa unohtamatta tuota koristepersiljaa!

Leipä lainattu netistä.

- Pikkumakeina tiikerikakku, kaneliässiä ja lusikkaleipiä.

- Oikea vanhanajan kermakakku! Ei missään tapauksessa keksipohjaista kiiltävää juustokakkua.

Tämä serkulta lainattu taidonnäyte sopisi juhlapöytään kuin nenä päähän! 

- Juomana kaffen lisäksi mansikkamehua. Itse keiteltyä ja seassa vähän punaherukoita. Myös kotikalja kuuluisi tähän teemaan, mutta itse en siitä tykkää, joten... En kyllä tykkää sillileivistäkään, joten olkoot nyt sitten kaljakin pöydässä. Sopii varmaan yhteen noitten leipien kanssa.

- Koristeena luonnonkukkia! Erilaisia asetelmia ja eriparisissa maljakoissa! Viirinauhat joutaa nuotioon näistä juhlista. Ne on nähty nyt kaikilla.

Lainattu!

Joten nyt. Jos teille on tulossa juhlat, niin suosittelen lämpimästi tätä mummobileteemaa! Onhan nyt muotia värjätä myös hiukset harmaaksi ja istuttaa perennapenkkiin keskiajalta peräisin olevia kukkia. Joten jos teet kesäjuhliin kuppikakkuja ja tortillatexmexpiirakkaa, niin olet kyllä nyt tipahtanut aallon harjalta...Sillileivät ne olla pitää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti