sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Vappufiilikset ja Neea 8v!

Meillä ei ole mitään ihmeempää vapputraditiota. Puhalletaan joo ilmapalloja ja syödään munkkeja jos onnistutaan niiden tekemisessä (tänä vuonna ei onnistuttu), mutta muuten vappu kuluu meidän perheessä Neean synttäreitä valmistellessa! Hän on sopivasti syntynyt toukokuun alussa ja mun ajanlaskussa Neean syntymäpäivä aloittaa aina kesän. Alkaa tulla lehti koivuun ja nurmikko vihertää, linnut laulaa...


Nytkin vappupäivä siis siivottiin ja leivottiin ilmapalloja väistellen! Vaari vei Neeat vappujuhliin ja tuliaisiksi sieltä saatiin kesän ensimmäiset metrilakut ja Neea oli saanut Furby-vappupallon, kivaa oli ollut! Mummo oli pikkutyttöjen kanssa, joten minä sain kaikessa rauhassa väkertää kakkua ja hoitaa siivousta. Kakusta tulikin yllättävän hyvä ottaen huomioon mun leipomistaidot ja se katosikin lähes viimeistä murua myöten vieraiden suuhun! Jes!


Lauantaina Neealla oli ensin kavereita juhlimassa. Kuusi kaveria ja seitsemäntenä Neea... Voin kertoa että naurunremakkaa ja melua riitti! Oltiin onneksi valmisteltu tekemistä, joten vähän hillittiin sillä riehumista. Suosittelen siis synttäreitä varten varaamaan tarpeeksi kilpailuja ym takataskuun. Meillä oli tällä kertaa mm. levyraati, pullonpyöritystä,  kolikkopajatso ja eläinsokko. Kaikki nämä tuntui olevan mieluisia 8-vuotiaille.

Tarjottavat taisivat myös olla herkullisia, sillä seuraavan päivän vieraita varten pääsin leipomaan uudelleen! Kakun lisäksi pöydässä oli vihannestikkuja ja dippiä, suklaasydänpikkuleipiä, marenkeja, sipsiä ja sitruunapiirakkaa.  Uudeksi kakuksi valikoitui miehen ehdotuksesta britakakku. Sitä olin joskus aiemmin tehnyt ja saanut aikaiseksi litteä läpyskän. Nyt onneksi onnistui!


Monta päivää siis juhlittiin Neeaa ja hauskaa oli!


Sunnuntai-iltapäivästä ehdittiin lopulta ulkoilemaan ja kelikin siihen sopivasti poutaantui. Haettiin naapurista myös nää ihkut lähes retrot kärryt ja käytiin niitä vähän koeajamassa. Saapa nähdä hennonko luopua tyttöjen huoneen nurkkaa koristavista Bumbleista piakkoin ;) Näillä oli kyllä aika päheetä kurvailla! Eikä niin haittaa vaikka vähän tulis leikkipuistossa hiekkaa mukaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti