maanantai 27. huhtikuuta 2015

Päälle jäänyt raskausoire?

Hajuteema jatkuu täällä!

En tiedä mikä hajuyliherkkyys iski jo ensimmäisen raskauden jälkeen. Oireilu vain paheni kaksosraskauden myötä. Raskausaikanahan on normaalia, että hajuaisti voimistuu, mutta mulle tuo vainukoiran nenä tuntuu jääneen pysyvästi.
Ennen lapsia en muista erityisesti kiinnittäneeni huomiota hajuihin.

Mulla nämä häiritsevät tuoksut on outoja. Esimerkiksi muoviastiat haisee nenään voimakkaasti. Jo esikoisen raskausaikana jouduin heittää pois kaikki muoviastiat, leikkuulaudat ym, koska niiden haju keittiössä etoi. Nyt tilanne ei ole niin paha, mutta tunnistan kyllä tuon tuoksun edelleen enkä mielellään säilö ruokaa muovisissa astioissa. Pikkuhiljaa pitäisi keräillä lasisia säilytysastioita, jotta pääsisi muovikipoista eroon...

Myös tapetti, joka laitettiin Neean huoneeseen haisi mun nenään pitkään "remontoidulta". Kukaan muu ei tuota hajua haistanut, mutta mun mielestä se oli niin karsea lemu, että raahasin Neean tavarat toiseen huoneeseen siksi aikaa että haju hälvenee. Nyttemmin hajua ei enää ole ja Neea on päässyt takaisin omaan huoneeseensa.

Myös uudet kankaat haisee. Siksi mielellään myös ostan vaatteita käytettynä kun niistä se uuden karhea haju on jo lähtenyt. Kuten myös verhojen ostelua välttelen nykyään ja huomaan jopa viihtyväni paljaiden ikkunoiden kanssa.

Ne tähtiverhot, jotka ostin uutena ennen joulua, pesin KOLME kertaa ennen ikkunaan laittoa. Ensin tottakai oli pakko pestä sitä teollista hajua pois. Ei lähtenyt yhdessä pesussa, joten toiseen pesuun lorautin vähän huuhteluainetta peittämään pahaa hajua. (VIRHE). Kolmannen pesun toimitinkin sitten etikan vauhdittamana ja sitten verhot saikin jo jäädä ikkunaan. Tuntui taas aika mielipuolelta pestä, ripustaa, pestä, ripustaa...

Sitten on toki nää perus pesuaineet, tuoksukynttilät, kosmetiikka ym. joista kyllä tykkään kauheasti. Niin mielelläni pesisin ainakin omia vaatteitani hajustetuilla aineilla ja polttaisin tuoksukynttilää. Jotkut tuoksut käykin, mutta ne pitää valikoida huolella ja käyttää maltillisesti. Esimerkiksi käyttövaatteet joutuu pitää tuoksuttomina,  mutta pyyheliinoissa mieto tuoksu on sopivaa luksusta!

Ja voin sanoa, että jonkin verran tämä on elämää häiritsevä asia. Välillä en edes ole varma onko haistamani hajut todellisia, sillä myös joistakin kuvista tulee mun nenään hajuja?! Kyseessähän on tällöin hajumuistin aktivoituminen tai jotain vastaavaa. Esimerkiksi joskus tietynlaisten talojen kuvista tulee selvästi homeenhaju esille :D

Vähän tää hajuherkkyys on myös kausittaista. Toisinaan sietää enemmän ja toisinaan toleranssi on ihan nollassa. Tällä hetkellä mielellään kaikki saisi olla neutraalia.Onko muita vainoharhaisen nenän omistajia linjoilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti