perjantai 24. huhtikuuta 2015

Päärynäpussifarssi

Kaikki alkoi viattomasta viime hetken ostosreissusta ennen kauppojen sulkemisaikaa. Leipää, maitoa, vähän hedelmiä...aamupala seuraavalle aamulle.

Tuli aamu ja kauhea järkytys. Mikä hitto meidän keittiössä haisee?! Ihan homeelle!? Mielessä pyöri kauhuskenaarioita hirveistä vesivahingoista ja homeongelmista ennen kuin ehdin paikantaa hajun lähteen. Päärynäpussi.

Ja tuo onneton pussi sattui illalla jäämään keittiön pöydälle. Puoliksi kaitaliinan päälle ja puoliksi paljaalla pöydällä. Nakkasin liinan ja päärynät pihalle. Ikkuna auki ja pöydän pesu. Sillähän siitä selviää! No ei selvinnyt... Pöytä tuntui imeneen itseensä kuluneen lakkapinnan läpi tuon hajun. Järkyttävä, kurkkua pistelevä homeen löyhkä leijui pöydän lähistöllä kaikista pesuyrityksistä huolimatta.


Pöytää on yritetty putsata niin hyvällä kuin pahalla. Soodalla,  perunajauhoilla, etikalla, desinfiointiaineella, tolulla, tiskiaineella ja jopa hädissäni kokeilin vessanpesuainetta! Kaiken läpi haisee yhä home...

Yritin kantaa pöytää pihalle, mutta en jaksanut. Lopulta pyöritin ympärille kelmua ja yritin kapseloida hajun. Alkoi jo vähän tuntua mielipuolelta tässä vaiheessa...


Mielipuolisen tunteen vallitessa nappasin päärynät, jotka siis olivat tässä vaiheessa kaksi päivää siinä portaalla tuulettuneet, mukaani ja marssin kovin suivaantuneena ostopaikkaan. Heiluttelin sitä pussia hedelmävastaavan nenän edessä ja parin vuorokauden mittaisesta tuuletuksesta huolimatta hän totesi saman hajun päärynöissä.  Sain rahat takaisin ja sitruunan, jolla voisi hajua poistaa pöydästä.  No kiitos.

Tuolla pöytä odottaa kelmuun käärittynä siis isännän kotiutumista töistä. Saa ensi töikseen kantaa pöydän pihalle ja opetella aasialaiseen tyyliin syöminen ilman pöytää. Hedelmäkorissa on sitruuna eikä sinne kyllä muita hedelmiä hetkeen ole tulossakaan. Korkeintaan kotimaisia omenoita naapurin omenapuusta jatkossa.

Mitä tästä opittiin? Suosinko jatkossa luomua? Takaako se hajuttomat hedelmät ja säästää keittiöremontilta?  Mikä tuo haju oikeastaan on? Onko se ehtaa hometta vai joku torjunta/homeenestoaine? Päärynät nimittäin olivat kyllä aivan hyvännäköisiä, eivät homeisia.

7 kommenttia:

 1. Googlasin juuri "päärynä haisee homeelle" ja päädyin tänne. Eilen ostettiin kolme (hyvännäköistä) päärynää ja nyt koko keittiö haisee homeelle. Yök. Uskaltaako niitä syödä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiva kun kävit täällä, mutta onpa harmi että teillekin sattui näitä outoja päärynöitä. Henkilökohtaisesti tehtiin se päätös (ts heitin ne pihalle ennen kun edes ajattelin) että ei syödä. En sitten tiedä olisiko ollut haitallista...?

   Poista
 2. Samalla asialla. Kolmen irtopäärynän takia koko keittiö löyhkää kellarille. Mikä juttu tää nyt on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, tämähän alkaa kuulostaa jo epidemialta :D Toivottavasti te selviätte tuuletuksella!

   Poista
 3. Mistä ostitte päärynät? Meillä on sama tilanne. Löysin googlella tänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, harmillista että näitä löyhkääviä päärynöitä on edelleen myynnissä. Tuliko teille jotain vahinkoa niistä myös? Viesteistä ja muusta keskustelusta päätellen ongelmaa on tainnut olla eri puolilla maata, joten ei ole ollut vain yhden kaupan riesa.

   Poista
 4. Äh, meillä kans samaisia päärynöitä... :( toivottavasti te olette jo saanut pöydän takaisin käyttöön.... ;)

  VastaaPoista