lauantai 13. kesäkuuta 2015

2-vuotiaat tytöt :)

Eilen 12.6 meidän vauhtikaksikko täytti kokonaiset 2-vuotta! Onnea Henna ja Anniina! :D


Vaikka vauhtia tytöillä piisaa niin synttäreitä juhlittiin maltillisesti vain perheen ja kummien kesken. Vieraat myös jakaantuivat kahdelle päivälle ja saattaapi vielä pari vierasta piipahtaa kesän kuluessa synttäreiden merkeissä. Juhlat olivat mukavan leppoiset ja tytöt nauttivat olostaan, vieraista ja saamistaan lahjoista, joita tulikin yltäkylläisesti! Tärkeää oli, että molempina päivinä vedettiin juhlavaatteet päälle ja mekoissa olikin sitten kiva pitää tanssiesityksiä yleisölle ☺2-vuotiaat on hirveän hauskaa ja kuluttavaa seuraa. Jutut ovat mitä mainioimpia ja joka päivä yllättyy tyttöjen sutkautuksista ja muista keksinnöistä. Yhtenä päivänä tässä Henna lauleskeli. Anniina painoi kädet korvilleen ja tokaisi "älä Henna laula, mun kovviin ottaa kipevää" :D Ansku myös osaa kivasti pyytää haluamiaan juttuja "Äiti saanko minä, saanko...?" Eikä Hennakaan kakkoseksi jää, vaikka onkin vähän siskoaan harkitsevampi sanoissaan. Eräänä päivänä nimittäin huomasin ostaneeni kerhorepun kun Henna lupasi pitää sitä ihanasti :D

Molemmat on kovia laulamaan ja tanssimaan. Pravuureita on Hepo hirnahtaa ja Pieni tytön PYLLERÖINEN! :D Tanssimiseen tarvitaan ehdottomasti balleriinamekkoset ja paljaat varpaat. Sukat meillä ei pysy jaloissa sekuntia kauempaa nykyään...tulispa äkkiä helteet.

Oikeastaan mihinkään leikkiin ei näillä tytöillä pitkäjänteisyys riitä kovin pitkäksi aikaa. Henna yksinään voisi asetella muumihahmoja taloon ym pientä näpertämistä, mutta yhdessä leikkiessä tulee nopeasti riitaa ja kaveria joko purraan, käydään kiinni hiuksiin tai pukataan nurin.

Leikit vaihtuvat silmänräpäyksessä myös päättömään riehumiseen, joka yleensä päättyy jommankumman tai molempien loukkaantumiseen. Näille tytöille ei siis käännetä selkää hetkeksikään. Mä olen kehittänyt haukankatseen ja kasvattanut silmät selkään ja jostain pongahtaa myös usein se ylimääräinen käsikin kun pitää siepata sohvilta ja sängyiltä putoilevia tenavia.

Ulkoilu on ollut meille hermot pelastava tekijä. Vietetäänkin pitkät tovit omalla pihalla ja kärräillään rattailla ympäri pitäjää. Tässä lähettyvillä on myös kaksi kivaa leikkipuistoa ja kauempana vielä yksi lisää.  Onneksi on kesä niin voi olla ulkona aamusta iltaan! ...vaikka sitten toppavaatteissa...

 


Syöminen ja allergiat ovat helpottaneet. Käytössä on kaikki ruoka-aineet lukuunottamatta paljasta maitoa. Ruuan seassa maitoa voi olla ja myös tavallista jäätelöä voi silloin tällöin syödä. Kuitenkaan vielä ei olla normaalissa syömisen suhteen ja meillä onkin kuun lopussa lastenlääkärille aika asian tiimoilta.

Ruokailun haasteista huolimatta tytöt kasvat hyvin ja ovat yleensä iloisella ja aurinkoisella tuulella. On myös liikuttavaa nähdä, että kinastelusta huolimatta sisko on hirveän tärkeä ja toisen puolia pidetään aina. Kumpainenkin muistaa huolehtia, että myös toinen saa xylitol-pastillin, uudet sukat, näkee tiellä kävelevän koiran ynnä muut tärkeät jutut ☺Öisin vielä heräillään satunnaisesti, mutta enemmän meillä taitaa jo olla nukuttuja kuin valvottuja öitä. Tutti on vielä käytössä öisin, erityisen tärkeä se on nukahtamisvaiheessa. Energia ei vaan nyt riitä siitä vierottamiseen :(
Päiväunet taitaa olla historiaa, niitä ei olla nukuttu enää aikoihin. Myös Bumbleridet ovat seisseet nurkassa tyhjän panttina viikkoja. Saa nähdä tuleeko niitä enää käytettyä...? Kynnys laittaa myyntiin on kuitenkin vielä liian iso. Jotenkin laittaa hanttiin ajatella, että tytöt on jo reippaita 2-vuotiaita, eikä enää mun pikkuvauvoja.

Mutta niin vaan tässä on käynyt. Vauvat kasvoivat pikkutytöiksi silmänräpäyksessä! Haastetta ja tekemistä on ollut ja tulee olemaan, mutta oikeastaan nautin kaikesta muusta hirveästi paitsi välien selvittelyistä ja alati vaanivasta loukkaantumisvaarasta. Mielenkiintoista nähdä poistuuko nuo ongelmat tulevan vuoden aikana!

Ihanat, tärkeät synttärikortit :)
***
13 kommenttia:

 1. Hei!
  Suloisia tyttöjä :) vasta löysin blogiisi ja täytyypä lukeakin tarkemmin aiemmatkin tekstit :)

  Minkälaisia ongelmia teillä ollut syömisissä? Minulla on 8v ja 1v lapset. Tällä pienemmällä on maitoallergiaa, ei muita allergioita. Mutta syöminen on olut koko ajan jotenkin hankalaa. Itse syömään oppiminenkin kestää varmaan vielä pitkään kun tuntuu ettei oikein kiinnosta. Pienempänä syöminen oli sen tyylistä että itkee ja syö. On välillä tosi äkäinen syödessään. Välillä taas syö hyvin. En saa kiinni mikä on luonteesta johtuvaa kiivautta vai onko jotain muuta ongelmaa??

  Siksi siis kyselen kun täällä tällaista ongelman tynkää.

  Mukavaa kesää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kun löysit tänne! ��

   Meillä puhkesi tytöille 8kk iässä mittavat allergiat/yliherkkyydet, jotka johtivat siihen, että normaali herkkyyskausi oppia syömään meni ohi. Näin ainakin luulisin, että kävi kun mitään syytä (rakenteellista yms) ei ole löytynyt.

   Tytöt eivät siis alkaneet syömään normi ruokaa, vaan sitä yökitään ja itse syödessä lähinnä levitetään pöytään. Pääasiallinen ravinto heillä on sosemainen ja puurot ja näissäkin makuvaihtoehdot rajoittuneet.

   Parempaan ollaan kuitenkin menossa! Sinnikkäästi tarjoan samaa ruokaa kuin syödään muukin perhe ja tytöt maistelee ja sotkee ja minä siivoan ��

   Ehkä nuo maistelut pikkuhiljaa muuttuu syömiseksi. Ainakin allergia/yliherkkyysoireet ovat onneksi poistuneet tuota maitoa lukuunottamatta.

   Tsemppiä myös teille, nämä syömisjutut on pitkällisiä korjata ja vaatii kyllä hermoja! Oletteko käyneet lääkärille puhumassa huolestasi syömistä kohtaan?

   Mukavaa kesää teillekkin!

   Poista
  2. Neuvolassa olen asiasta maininnut mutta eivät oikein ole siihen enempiä tarttuneet. Meillä kyllä karkea ruoka uppoaa ja sormiruokakin aika hyvin. Tuntuu että on jäänyt tavaksi tuo lusikkaruuan inho. Ja itse lusikalla syöminen ei kiinnosta yhtään vaan se ruuan levittely... :/

   Poista
  3. Okei ehkä tuohon auttaa aika ja opettelu :)

   Poista
 2. Huh me ei olla vikoja joilla tutti! Paitsi et täällä se on käytössä myös päivisin.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei nyt vedetä stressiä tuteista, vaikka hyvähän niistä olisi irrottautua mahdollisimman pian ☺

   Poista
 3. Hei,

  löysimme blogisi netistä ja ajattelimme tiedustella onkohan teillä varastossa tai kaapissa lojumassa tarpeettomia tutteja tai tuttinauhoja ? Meillä kotona tehdään niistä reborn-nukeille sopivia :) otamme vastaan lahjoituksena. Mailia saa laittaa: lenfuuma(at)gmail.com

  t.Siiri ja Vesa

  VastaaPoista
 4. Hei,

  Sitten kun vapautuvat käytöstä niin saa ottaa yhteyttä tuohon edellä laitettuun mailiimme :) Hyvää kesänjatkoa!

  t. Siiri,Vesa ja tytöt

  VastaaPoista
 5. Onnea 2-vuotiaille! (päivitä blogin kuvausta ajantasalle ;))

  Pitää lueskella sun juttuja tässä lähipäivinä vähän enemmän :) Eksyin tänne PikkuPeikkoPrinsessojen kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytöt kiittää :) Hei joo ihan totta, pitää päivittää iät kuvaamaan tätä päivää!

   Kiva kun löysit tänne! :)

   Poista