maanantai 9. marraskuuta 2015

What have we done?

No ei mitään ihmeempiä :) Viikot vierii tosi nopeaa, aina on joko maanantai tai perjantai. Tytöt kärsii tekemisen puutteesta ja mulla taas on liikaa tekemistä. Sitä perusmeininkiä siis...!

Leipominen ja ruuanlaitto on aika jees puuhaa tällä hetkellä. Nämä kitisevät elohiiret saa pysäytettyä hetkeksi kun laittaa kulhoon vettä ja antaa vispilän. Tosin viime aikoina se ei oo enää mennyt läpi vaan "taikinaan" vaaditaan jo suureen ääneen jauhoja (hiuhoja) ja muita tykötarpeita. Joten ollaan sitten ihan oikeasti leivottu aika usein tai tehty yhdessä ruokaa. Vaatii muuten hitsin pitkiä hermoja ja jälkisiivo on infernaalinen.




Isäinpäivää alettiin meillä viettää jo perjantaina. Tytöt paketoivat yhdessä paketteja sekä isille, että vaarille ja veivät ne huolellisesti piiloon. Sillä samalla sekunnilla kun isi saapui töistä kotiin juoksi neljä pientä jalkaa hakemaan paketteja piilosta :) No eihän se haitannut, vaikka isi sai lahjansa jo perjantaina! Päivällä oltiin haettu tyttösten kanssa myös kukkia isäinpäivän kunniaksi ja fiilisteltiin illalla kynttilänvalossa kukkia ihastellen. Tarkoitus oli saada perjantaisiivot tehtyä ja kukat sitten ihanasti esille siivottuun kotiin, mutta menihän se näinkin. Valot vaan himmeälle niin hyvä tuli!


Lauantaina mummo ja vaari tulivat leikkimään tyttöjen kanssa pitkästä aikaa ja sain siinä siivouksiakin tehtyä. Mummolla oli mukana isäinpäiväkakkua ja vaari sai oman pakettinsa. Koko porukka käytiin yhdessä valitsemassa myös joulukalenterit! Mä yritin tarjota Frozenia ja My Little Ponya, mutta tuplat halusivat ehdottomasti Puuha Pete- kalenterit ja Neea valitsi Dumlen. Hyvät valinnat ja kaikkien kolmen kalenterit odottavat vieläkin koskemattomina joulukuuta. Kaikki kolme saivat myös valita itselleen jonkin joulukoristeen. Henna ja Anniina valitsivat väriä vaihtavat lumiukot ja Neea hienon lyhdyn pinkeillä valoilla.



Jouluun otettiin myös esimakua tutkimalla joulukoristevarastoa. Henna kärsi perjantain ja lauantain välisen yön vatsakivusta ja sitä taitettiin koristelemalla pikkujoulukuusta kun ei muutakaan siihen hätään keksitty. Joulukoristeet onneksi auttoivat akuuttiin hätään :) 

Lauantain ja sunnuntain välisen yön pikkuneidit nukkuivat niin sikeästi ja pitkään, että saatiin Neean kanssa kokata rauhassa isäinpäiväaamupalaa. Isille oli jäänyt annettavaksi vielä Neean koulussa tekemä kortti, vaikka lahja tulikin jo etukäteen. Aamupalan jälkeen lähdettiin käymään hautausmaalla viemässä kynttilä ja samalla moikattiin serkkutyttöjä, jotka ovat suunnilleen samaa ikäluokkaa Hennan ja Anniinan kanssa. Isäinpäiväajelu päätettiin grillille, josta haettiin kotiin vähän purtavaa :)


Päivät, jolloin ollaan paljon liikkeellä on parhaita! Oikeasti mua niin tuskastuttaa olla kotona tyttöjen kanssa! Hermojen kiristyminen on taattu kun tytöt ärsyttävät vain toisiaan kilpaa. Oikeasti, nämä reilu kaksivuotiaatkin osaavat vedellä oikeista naruista jos tarkoitus on saada sisko rääkymään! Uskomatonta... Tässä on kovaa kyytiä rapissut mun kuvitelma siitä, että olisivat toisilleen leikkikavereita....ei ei...

Ja toinen hermojen kiristäjä on pelätä jatkuvasti sattuvia tapaturmia. Perjantaina molemmat pienet onnistuivat kaatumaan päänsä puuhellan nurkkaan. Kaksi samanlaista onnettomuutta sattui kahden tunnin sisään. Koko ajan he koheltavat jotain ja pelkään kyllä jatkuvasti noita pahempia kolauksia. No selvittiin ilman vaurioita tuosta puuhellaepisodistakin, vaikka terävä kulma siinä onkin.

No joo. Nyt tyhjentämään sitten kolmatta kertaa pyykinpesukonetta tälle päivää! Tiskikonekin on pyörinyt kolmesti jo tänään kun innostuin siivoamaan vähän jääkaappia. Myös keittiön lattian olen pessyt jo kahdesti: ennen ja jälkeen tämän taiteiluoperaation




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti