tiistai 9. joulukuuta 2014

Antiloop vs. Tripptrapp!

Syöttötuolien valinnassa noudatettiin samaa kaavaa, mitä vaunujen ym. tarpeellisten juttujen hankinnassa. Ostettiin ne, mitkä oli helposti ja edullisesti saatavilla!

Syöttiksistä meille kotiutui reilu vuosi sitten Ikean valikoimasta Antiloopit ja otettiinpa niihin fiksusti tarjottimetkin ja myös se pehmuste/tukityynyt.

Ei ollut ollenkaan huono valinta! Vauvat istuivat tuoleissaan hyvässä asennossa pienestä lähtien ja tarjottimelle sai näppärästi naposteltavaa ja leluja viihdykkeeksi. Myös piirtäminen onnistuu nyt myöhemmin Antiloopeissa hienosti.

Materiaalin vuoksi tuolit on helppo pitää puhtaana ja tarjottimen reuna pitää kaatuneet puurot ja juomatkin useimmiten pois lattialta.

Lisäbonarina Antiloopeissa vakiona olevat turvavyöt, joita meillä ei kyllä usein tule käytettyä. Tuolista ei nimittäin ole kovin helppo nousta. Vasta viime aikoina nämä 1,5 vuotiaat ovat alkaneet rimpuilla siihen malliin, että aikovat niissä nousta seisomaan.

Turvallisuuden kannalta Antilooppien harottavat jalat ovat huiput! Ei ole ollut lähelläkään, että tuoli olisi aikonut kaatua potkuista. Tarjottimen ansiosta tuolista ei yletä myöskään ottamaan jaloilla vauhtia pöydästä. Muotoilu estää myös lapsen turhan kiipeilyn tuoliin!

Tästä voisi siis päätellä, että ollaan oltu tyytyväisiä Antilooppeihin! Ainoat miinukset tulee ulkonäöstä, mikä ei hirveän nätti ole. Myös tilaa vievät paljon ja meidän pienessä keittiössä tulee potkittua varpaita tuolien jalkoihin. Aika vähän haittoja hyötyihin nähden!Kesällä kuitenkin saatiin yksi kappale TrippTrappeja ja olihan se pakko ostaa toinenkin kun paikallisella fb-kirppiksellä oli.  Nää meidän tuolit on vanhaa mallia ja liekö siitä johtuen en ole niihin ollut erityisen tyytyväinen? Onkohan uudet parempia?

Suurin ongelma on ollut siivouksessa. TrippTrappeja saa sormenpäät verillä olla raaputtamassa puhtaaksi, jos ei sillä samalla sekunnilla sotkun tullessa ole pyyhkimässä sitä pois. Siis ei käy mulle! Olen kiireinen ja tahravihaaja :D

En myös usko, että tähän vanhaan malliin olisi saanut pienen vauvan hyvin istumaan. Uusissa on ne baby-setit niin ne on varmaan parempia.

Myös turvallisuus on vähän niin ja näin. Tytöt on näissä hetkessä seisomassa. Kiipeävät itse tuoliin. Potkivat jaloilla pöydän reunasta vauhtia... Onhan näihinkin valjaita saatavilla ja lisämittaa jalkoihin, jotka osittain ratkaisisi nuo turvallisuusongelmat... Vaatisi vaan lisähankintojen tekemistä.

Plussana on ehdottomasti ulkonäkö ja pieni koko. Nämä vaan uppoaa tuohon pöydän ääreen huomaamattomasti!

Edelleen valitsisin Antiloopit meidän tuoleiksi! Hinta-laatusuhde on näissä aivan loistava ja uusista TrippTrappeista sen sijaan saa pulittaa itsensä kipeäksi + kaikki lisävarusteet mitä niihin ainakin itse olisin kaivannut.

Nyt meillä on neljä syöttötuolia tässä yhtäaikaa ja limittäin käytössä. En oikeen tiedä mitä möisin pois...? Valitsenko käytännöllisyyden vai esteettisesti silmää miellyttävän ulkonäön?

TrippTrappien pitoa puoltaisi pitkäikäisyys, mutta toimivatko juniorituoleina...?


2 kommenttia:

  1. Mä olen myös ollut todella tyytyväinen antilopeihin! Ihan mahtavat! Se rumuus toki hiukan häiritsee, mutta häiritkööt :D ja parikymppiä vs parisataa per tuoli... Ei ollut vaikea valinta! :)

    VastaaPoista