lauantai 4. lokakuuta 2014

Hurja hämyilyviikko

Mitä pidemmälle vuosi etenee, sitä kiihtyvämmällä tahdilla aika tuntuu kuluvan. Tämäkin viikko on jo lauantaissa ja vasta oli maanantai!

Tällä viikolla pikkutytöt ovat alkaneet puhua entistä enemmän. Halu opetella sanoja on kova. Molemmat yhdistää kahta sanaa peräkkäin esim "ei oo", "hakee äiti", "anna pui (=kännykkä) ja "mun pupu". Ymmärtävät myös tosi paljon puhetta.

Uutena asiana osaavat myös ilmoittaa, milloin pitäisi päästä potalle isolle hädälle! :D Siitä taidosta olen ylpeä ja tosi iloinen! Osaavat myös yhdistää asioita ja muisti tuntuu olevan aivan loistava! Mummon puhelinta muistetaan etsiä laukusta. Muistetaan,  että isi meni prumprum töihin ja heilutettiin ikkunasta. Läheisellä pellolla on ihaa, ihaa, häppi (=heppa) :) jolle naureskellaan kun se hirnuu.

Valitettavasti motoriikka ei edelleenkään kehity yhtä nopeaa kuin puhe ja vaarantaju on ihan olematon. Sängyltä ja sohvalta tullaan pää edellä alas jos ei ennätä väliin. Kaikista vaarallisin paikka tuntuu olevan Neean huone. Kiipeävät siellä sänkyyn kuin oravat ja sen takia jouduttiinkin ostaa mun kammoksuma turvaportti. Ei oo nätti, mutta ajaa asiansa!Myös toinen ehdoton nounou on kotiutunut meille, kahtena kappaleena vieläpä tottakai. Turvavaljaat. Totesin että kaksi kättä on liian vähän rimpuilevia taaperoita paimentamaan kun mukana on vieläpä ostoskassi ja pitäisi autonavaimetkin saada kaivettua taskusta. Joten kun silmiin osui paikalliselta monikkokirpparilta Goldbugit, nappasin ne varsin huokeaan hintaan avittamaan arkea.

Tällä viikolla on paitsi rikottu näitä omia kaavoja niin osallistuttiin myös Hurjiin Hämyilyihin. Paikalliset liikkeet olivat poikkeuksellisen myöhään auki, kynttilät valaisivat tienvierustoja, tarjolla oli kaikenlaisia herkkuja ja mikä parasta; lapsille oli järjestetty poni- ja hevosajelua, karuselli, pomppulinna ja kasvomaalausta!Uskallauduttiin lähteä rattailla nauttimaan hämyilytunnelmasta, vaikka epäilinkin pikkutyttöjen nukahtavan kun oli jo niin myöhäinen. Onneksi näin ei käynyt ja päästiin yöunillekkin ajoissa.

Tällä viikolla on myös laitettu (tai siis äiti laittoi) kanervat kesäkukkien tilalle. Kesäkukat palvelivatkin hienosti 5kk ja kukkivat vielä viikko sitten kovasti! Sitten tuli pakkasyö...

Viikko sitten vielä näin hienona...


Myös olkkariin on tullut vähän uudistusta :) Tuo linnunpönttö löytyi Hurjista Hämyilyistä!


4 kommenttia:

  1. Voi sulla on nyt nuo ihanat verhot <3

    VastaaPoista
  2. Muista tarjota noita valjaita mulle, kun teillä käyttötarve loppuu :D Hienot!

    VastaaPoista