sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Testissä Biopesupallo


Pyykkiä meidän perheessä tulee paljon, noin lievästi sanottuna. Kori on lähes aina pullollaan vaikka pesukone pyörii ainakin 6 kertaa viikossa. Tästä voi myös päätellä, että pyykinpesuainetta kuluu, vaikka mulla kyllä on ollut tapana käyttää aika minimimäärää.

Yleensä meillä on käytössä Omon Sensitive, jota erään tuplaäitikollegan (Terveisiä vaan!) kanssa hamstrattiin jokin aika sitten Minimanin tarjouksesta nelisen kiloa. Ihan toimivaa ainetta. Tykkään myös Allegrosta, mutta se on aika kallis ja hankalasti ostettavissa, jos pesuaine yllättäen loppuu.

Jo jonkin aikaa mielessä on pyörinyt biopesupallon hankinta, mutta aina se on jäänyt. Nyt Neean kanssa pyörittiin kirppiskierroksella ja siellähän se pesupallo odottikin eräässä pöydässä neljän euron hintaan. Uusi, ainakin tekstin mukaan. Ohjeen mukaan yksi pallo riittää ainakin vuoden päivittäisessä käytössä, joten ei ainakaan hinnalla pilattuja ole nämä pesukerrat!Väitetty toimintatapa on tällainen:


BIO Pesupallo on tieteellinen sekä ympäristöystävällinen pyykinpesutuote, joka toimii ilman pesuainetta. Sillä on tehokkaat puhdistusominaisuudet ilman fosforia, ilman haitallisia kemikaaleja ja ilman valkaisevia aineita. BIO Pesupallo sisältää useita puhtaita luonnon maamineraaleja. Pesun aikana multitoiminnalliset mineraalirakeet vapauttavat runsaasti negatiivisia ioneja. Ne muuttavat vesimolekyyleja ja aktivoivat veden. Samaan aikaan, se laskee veden ORP arvoa ja veden pintajännitystä sekä lisää veden pH arvoa. Näin ollen veden molekyylit läpäisevät vaatteiden kuidut helposti ja tahrat irtoavat kuiduista. Pesutulos on iho- ja ympäristöystävällinen ilman kemiallisia jäämiä.
(lähde:Verkkoshoppailu.com, infinita.fi)

Omassa testissäni löin koneeseen pesupallon kera mm. tämän paidan, jossa on tuoreempana tahrana bataattia sekä alla Omolla pesusta huolimatta pinttynyttä banaania.Koneesta ulos putkahti raikkaan tuoksuista ja puhtaan oloista pyykkiä. Paidasta oli lähtenyt bataattitahrat hyvin. Banaani sen sijaan on ja pysyy. Pesupallon ohjeissakin toki lukee, jotta tahrat pitäisi esikäsitellä ennen pesua. Pitäisi ehkä seuraavaksi testata sappisaippuaa ;)Suurta eroa ei siis nyt ainakaan ensipesulla ollut pesuaineeseen verrattuna, mutta ehkä tuo pallero jää käyttöön kuitenkin. Ihan vaan kemikaalittomuuden takia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti