maanantai 16. helmikuuta 2015

Kirppari: elämäntapa vai typerää köyhäilyä...?

Selväksi on varmaan tullut, että tykkään kirppareista. Meillä on täällä aivan loistava kirppari, jonka toiminta kuitenkin valitettavasti on hieman hiipumassa... Pitkään aikaan ei ole tullut tehtyä hyviä löytöjä, paitsi tänään!

Kävin nopeasti kierroksella ennen Neean hakemista koulusta ja jumituin toiseen hyllyväliin ja tyhjensin siitä yhden pöydän kilpaa toisen äidin kanssa! Pikkutytöille onkin pitänyt hankkia bodyjen tilalle paitoja/tunikoita ja samalla mukaan tarttui myös kenkiä kesäksi.

Pussillinen vaatetta ja hyväkuntoisia arvostetun merkin kenkiä kustansi 42€. Olin tyytyväinen!



Vaatteet uudenveroisia, kuten myös kengät lukuunottamatta Superfit-sandaaleja. Ne lähti mukaan varakengiksi :) Erityisen iloinen olin noista Kavatin sandaaleista!

Pienten vaatteista noin 90% on käytettyjä. Livekirppikseltä, paikalliselta fb-torilta ja myös tuplien fb-kirppikseltä. Onko tämä köyhäilyä, ekologista, elämäntapaa...?

Meidän kohdalla kaikkea noista! Olen pihi! Miksi ostaisin 15€ paidan kaupasta, kun sen saa kirpparilta kahdella eurolla? Miksi ostaisin 60 euron kengät uutena, jos saan uutta vastaavat 5€ hintaan?

Olen myös kotihoidontukineni aika köyhäilijä verrattuna palkkatuloihin, joita sain ennen tuplia. Kirppis on osaltaan siis myös "pakkorako". En kuitenkaan pistä tätä pahakseni, vaan nautin hyvistä löydöistäni! Enkä koe luopuvani mistään, jatkan varmaan köyhäilyä hoitovapaan jälkeenkin!

Myös ekonäkökulmaa on mukana. Tykkään esimerkiksi vaihdella sisustusjuttuja usein ja myyn ja vaihdan vanhoja kirppareilla uusiin. Eilen lahjoitettiin vanha sänky ja yöpöytä ja ostin käytetyt yöpöydät tilalle. Sama lelujen suhteen: iso osa on kirppikseltä ja lähtee sinne myös takaisin mielenkiinnon kadottua. Ei tarvitse tukea massatuotantoa vaan voi käyttää jo kierrossa olevia esineitä!

Kaikki voittaa-tilanne minun mielestä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti