torstai 12. helmikuuta 2015

...niin kuin lähtevä laiva...

*Varoitus! Sisältää raadollista kuvamateriaalia. Saattaa järkyttää herkimpiä*
Blogeissa lapsiperheiden kodit on aina viimeisen päälle. Ymmärtäähän sen, kuka nyt haluaisi esitellä sotkua ja romukasoja. Mutta onko se todellisuutta? Ja jos on, niin miten te sen teette!?!

Meillä koti on aina kuin lähtevä laiva. Aamulla herätessä paikat on kunnossa (noin suunnilleen), mutta minuuteissa tavaraa ja muruja alkaa kerääntyä väärille paikoille ja tasot pursuaa romua. Homma on karannut täysin käsistä puoleen päivään mennessä. Erityisesti päivät, jolloin tuplien kanssa kuskataan Neeaa kouluun ja takaisin ja harrastuksiin ja kotiin on kaoottisia. Tuntuu, että koko päivä on pukemista ja riisumista ja välissä vaan käydään syömässä ja sotkemassa keittiötä!

Ruuanlaitto vaiheessa. Hellan päälle nostettu tuplilta turvaan kissanruoka, muropaketteja, tiskiainetabletit... Keltaisissa pusseissa pahvikeräys ja lasikeräys lähdössä. 

Kengät hujan hajan, esikoinen lähtenyt kiireellä kouluun. Kenkäteline muutti anoppilaan kun piti mahtua tuplarattailla kulkemaan.
Ja vaikka koko päivän kuljettaisin tavaraa paikoilleen, liitostelisin puhtaita vaatteita kaappiin, keräisin legoja, nukkeja, lajittelisin keräyspaperia, tyhjäisin ja täyttäisin tiskikonetta, pesisin pottia, imuroisin ja lakaisisin...Kuten teenkin! Silti se kaaos ryöpsähtää jossain toisaalla kun saa yhden paikan ojennukseen.

 
Keittiö siivottu!

Meanwhile... Ansku liimaa juustonpaloja tv-tasoon.

Täällä on liikaa tavaraa liian pienissä neliöissä. Kolme aktiivisesti sotkua levittävää neitosta ja kissa, joka ei nyt ainakaan auta siivoamisessa. Meillä ei tytöt myöskään nuku enää päiväunia ja mies tekee kolmevuorotyötä, joten mulla ei ole IKINÄ aikaa rauhassa tehdä asioita loppuun.

Puhtaat pyyhkeet eivät ole ehtineet ylläoleviin kaappeihin asti. Sekalaista sälää odottamassa pesua/korjausta/käyttöä...

Pyykit kuivausrummusta. Liitostelu jää miljoona kertaa kesken kun aina tulee muuta tekemistä (tuplien nostelua pois pöydiltä, lelujen pelastamista vessanpöntöstä, tuplien irrottamista toistensa hiuksista...)

Illalla on ihanaa kun lapset nukkuu. Saa rauhassa kerätä tavarat paikalleen ja tehdä rästityöt. Jos siis jaksaisi... Usein iltapala ja uni vetää enemmän puoleensa. Sen verran pitää järjestellä kuitenkin, että selviää taas seuraavasta päivästä. Eli vähintään keittiö ja kodinhoitohuone laitetaan kuntoon joka ilta.

Mikähän tässä auttaisi? Aika juu... Ehkä vuoden päästä tytöt jo antaa minun tehdä rauhassa kotitöitä. Tai ehkä jo kesällä...? Pitääkö siihen asti vain yrittää parhaansa? Ja ei, ei meillä ole likaista. Sen verran pinnistetään, että viikottain on siivouspäivä. Ongelma on nää vaeltavat, väärillä paikoilla olevat tavarat, joita ei saa millään keinolla kotrolliin!

Miten teidän kotona? Siistiä aina, semisiistiä vai vallaton kaaos?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti