maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kanteletyttö Neea

Taas on hullunmylly ja musiikkijuhlat ohi tältä erää. Kaupat palaavat viettämään hiljaiseloa ja jonot kutistuvat  kymmenestä metristä pariin hassuun ihmiseen. Keskustasta mahtuu taas ajamaan autolla ja automaatistakin saattaa saada taas rahaa.

Kuva: Jimmy Träskelin. Mukana isotäti ja mummo.

On ne ihan mukavatkin juhlat ja piristävät tätä muuten vuoden kestävää hiljaiseloa. Myös Neea pitää kovasti musiikkijuhlista ja kesän kohokohta taitaakin olla päästä festareille esiintymään. Yritin laskea monennetko juhlat nämä Neealle olivat ja päädyin, että neljännet. Aikaisin on siis esiintyminen aloitettu, neljävuotiaana.

Neea 5-vuotiaana muistomerkin paljastustilaisuudessa esiintymässä.
Neea soittaa kanteletta mummonsa ja isotätinsä kanssa samassa ryhmässä. Talvisin soittelu on vähäisempää, mutta mitä lähemmäksi festarit tulevat, sitä aktiivisemmin kantele soi!

Pienenä harjoittelemassa :) Kuvassa Neea 4-vuotta.

Viime vuonna Neea esitti ensimmäistä kertaa yksin kappaleen ja tänä vuonna myös lauloi oman soittonsa lisäksi, yksin siis! Ja yleisöä oli paljon :D Minä en uskaltaisi ikinä, mutta Neea veti osuutensa varmasti ja ilman jännityksen häivääkään.

Soittamassa täydelle areenalle soittoporukan mukana!

Mä olen kyllä tosi mielissäni tästä harrastuksesta ja toivon, että into soittaa pysyy ja kasvaa iän myötä. Kanteleen soittajat ovat vähän harvinaisempia täällä. Viulisteja sen sijaan kasvaa uusia lähes joka tuvassa. Kantele on kuitenkin hieno perinnesoitin jo Kalevalan ajoilta!


Täällä päin kanteletta soitetaan kapeampi puoli soittajaa kohti, kun muualla ilmeisesti toisin päin. Kanteletta kansanpelimannit tapaavat soittaa korvakuulolla, ei nuoteista. Joten soittaja tarvitsee ehdottomasti hyvän musiikkikorvan! 

Neean kantele on Kilpisen, vanhan kanteleen tekijän tekemä ja Neean mummon ensimmäinen kantele. Neea on siis saanut soittimekseen mummolle aikoinaan 6-vuotiaana ostetun kanteleen! 

Saapa nähdä lähteekö pikkutytötkin isosiskon ja mummon jalanjäljillä soittamaan kanteletta! Toivottavasti lähtevät. Minusta musiikkiharrastus on hyvä olla olemassa liikuntaharrastusten lisäksi! Kanteleensoiton lisäksi Neea harrastaa show-tanssia ja liikuntakerhoa. Nämä harrastukset tosin ovat nyt kesätauolla, mutta jatkunevat taas syksyllä.

Mitäs muiden lapset harrastavat? :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti