lauantai 13. syyskuuta 2014

Kokeilevasta keittiöstä, päivää...

Vaikka pidän itseäni normaalijärkevänä ihmisenä, niin leipoessa älykkyysosamäärästä katoaakin yhtäkkiä puolet pois. Sähkövatkain käteen, niin keittiössä seisookin kovin avuton tumpelo. Sanomattakin on siis selvää, että leipomistouhut pitäisi jättää muille, mutta silti joskus vaan pitää kokeilla.

Miehen synttäreitten kunniaksi ajattelin nopeasti vääntää pikkutyttöjen päikkäreitten aikaan muffinssit ja täytekakkupohjan. Hah, nopeasti juu... Oikeasti touhuun kului lähes koko päivä ja jälkien siivoamiseen loppuilta.

Mutta valmista tuli!

Sopivan miehekkäitä, eikö vaan ;)

Haluatteko tietää leipomiseen kuuluvat vaiheet? No kerron silti:

- Taikinaan kuuluu voisula-maito seos. Ihmettelin 400 gramman verran voita, miksi sula voi jähmettyy kun sinne kaataa kylmää maitoa. Ei muuta kun uusi voi mikroon ja ei taas se paakkuuntui! No daa! :D


- Taikinaa kuuluu laittaa vaan siihen puolen välin paikoille vuokaan. Vuokia mielellään kaksi päällekkäin. Opin sen eka satsia tehdessä, toinen satsi jo onnistui.


- Kuorrute pursotetaan sillä muovipussitötteröjutskalla. On tärkeää muistaa tehdä reikä sinne pussin kärkeen ja asentaa tötterö paikalleen ennen kuorrutuksen lisäämistä pussiin.


-Kun lähtee kesken leipomisen kauppaan hakemaan unohtuneita ja uusintasatsien tekemiseen tarvittavia aineita, kannattaa myös tarkistaa, että laatikossa on muutakin kun tyhjä leivinpaperipakkaus. (täytekakkupohjaa varten siis...)

-Järjestelmällisyys on kaiken A ja O!


Mutta vaikeuksista voittoon ja tuotokset maistuivat hyvältä. Banaanihyytelökakku varsinkin oli oikein namia. Kuvaa kakusta ei ole, koska siitä tuli ruma kuin p...!

Tässä sen sijaan kuva rohkeista koemaistajista :)

6 kommenttia:

 1. Niin on täälä kuule monet itkut itkettu keskellä yötä kun kakkujen teossa on ollu ongelmia..tulee heti ekana mieleen poikien vauvakakku kun sukulaisia tuli käymää..hmm...yöllä yritin siirtää sitä tarjoilulautaselle ni se ratkes kun oli sen verran kostea ja alla oleva leivinpaperi hajos kun oli vettyny..miehen kanssa sitä yritettii varmaa kolomella lastalla siirtää ettei niin ihan hajois..no loppujenlopuks hyvää oli ja nättiki tuli.. se on se kiire joka pilaa joka kakun teon..no okei..aina ei vain onnistu.. :-) kävittekö kenties meilläpäin aamukävelyllä?? Olin näkeväni tuplakärrit..

  VastaaPoista
 2. Onneksi on muitakin "toheloita" leipureita :) Jos teilläpäin on tuolla ylijoen perukoilla, niin käytiin!

  VastaaPoista
 3. Joo me asutaa täsä mäellä. Meillä oli ankkojen vesillelasku just menossa..illalla tehtii pikkunen lampi niille ja aamul pääsivät testaamaan ekaakertaa :-)

  VastaaPoista
 4. Ai jaa voi että! Me käännyttiin takasi siitä lapsia tiellä - kyltin kohalta ku ei oltu varmoja onko tie yleinen vai kävelläänkö pihaan suoraan.

  VastaaPoista
 5. Eikai se ihan yleinen o mutta tie jatkuu meshän ja sieltä pääsee vaikka jylhäntielle tai sit ylijoentielle siitä perhepvhoitajan kohalta pellon läpi..ja meillekki passaa tulla :-) tunnetaanko me muuten? Ja sitä piti kysyä et ookko käyny tuplakerhossa tyttöjen kans?

  VastaaPoista
 6. Okei hyvä tietää mihin tiet vie :) Voiaan joskus tulla ankkoja kattomaan! En oo käyny kerhossa (vielä). Pitäis mennä kun tää arki on jo arvattavissa aika hyvin :)

  VastaaPoista