maanantai 11. elokuuta 2014

Ekaluokkalainen!

Aikakäsite on kummallinen juttu. Neea oli justiin vasta vauva ja nyt jo ekaluokkalainen. Justiin oli myös eskarin alku ja siitäkin on jo vuosi! Ollaan me kuitenki jotain ehditty tässä välissä, vaikka aika tuntuu lentäneen siivillä. Me ollaan kasvatettu reipas ja omatoiminen tyttö, jonka koulu-ura toivottavasti on mukava ja täynnä hauskoja päiviä oppimisen ja ystävien parissa.



Luokat 1-6 Neea käy meidän toiveesta sivukylän koulussa, vaikka ei siihen koulupiirin mukaan kuulukaan. Ei vaan voitu ottaa sitä riskiä, että huono (homeinen) sisäilma sairastuttaisi lapsen. Ja Neean koulu sattuu vielä olemaan työmatkani varrella niin mikäs siinä! Nyt tosin vielä vielä kuljetaan pikkutyttöjen kanssa vienti- ja hakureissut.

Kuljetuksissa, ja toki muutoinkin, tilannetta helpottaa se, että Neean parhaan kaverin vanhemmat päätyivät myös valitsemaan saman koulun. Jee kivaa mennä yhdessä kouluun!

Koulun alkuun valmistauduttiin (tai lähinnä minä valmistauduin, Neeaa ei tuntunut koko koulun alku vaivaavan) hankkimalla uusia vaatteita (himoshoppaillen kesän alennusmyynneissä) ja valitsemalla koulureppu ja penaali. Ainoa asia, mitä tyttö vaati koulua varten oli kynsien laittaminen nätiksi :) Ja mehän laitettiin!



Edellisiltana ennen koulun alkua vaihdettiin ystävän kanssa muutamat puhelut ja aamulla innosta puhkuen kouluun! Äitiä jännitti enemmän kuin lasta... Koulun pihalla heipat ja "äiti mee kotiin!". Koulupäivän päätteeksi kotiin sai hakea iloisen tytön. Toivottavasti jatkokin sujuu yhtä hyvin!


2 kommenttia: