lauantai 2. elokuuta 2014

Siinähän ne kaksi menee kuin yksikin.

Joo ei mene. Kaksi niitä on vaikka ne on yhtä vanhoja.


Kahdesta vauvasta kuultiin aika aikaisessa vaiheessa. Eikä ollut iloinen uutinen, täytyy myöntää. En edes ajatellut moneen kuukauteen, että meille tulisi kaksi vauvaa. Mielessä pyöri vaan pelko riskiraskaudesta ja kaikesta mitä voisi mennä pieleen, ammatin varjopuolia varmaan.

Iloksi tuplauutinen muuttui vasta sitten, kun kaksi vauvaa todellakin oli käsinkosketeltavissa ja silmin nähtävissä. Kuulin kun kaksi vauvaa parkaisi. Sain ne molemmat syliin ja hoidettavaksi.

Siitä asti on tuntunut, että kaksi näitä pitää olla, ehdottomasti!

Ja meillä on kaksi vauvaa tai pikkutytöt tai ihan vaan Hensku ja Ansku. Meillä ei ole kaksosia, inhoan koko sanaa, kauheaa kahden ihmisen tunkemista samaan muottiin. Ei näitä saa samaan muottiin millään!

Henna, keskimmäinen tytöistä, tykkää kovasti moottoripyöristä. Osaa päristä kaikkien moottoriajoneuvojen mukana, haukkua kuin koira ja heittää palloa tosi hyvin. Henna on rämäpää! Hän kävelee jo melkein tosi hyvin. Nukkumaan mentäessä pitää olla mukana Pentikin pikkupupu, jonka korvaa hierotaan omaan nenään.

Ansku on pikkusisko! Hän tykkää halia kaikkia pehmoleluja ja hoitaa nukkeja. Ansku myös jaksaa keskittyä pitkään kirjan kuviin. Kävely onnistu myös melko hyvin. Nukkumatti tulee kun laittaa pupurätin silmille. Myös Ansku osaa heittää palloa ja haukkua kuin koira ja määkiä kuin lammas!

Molemmat vauvat tykkäävät lykätä taaperokärryä, leikkiä hiekkalaatikolla ja keinua. Isosisko Neea on suursuosikki molempien mielestä!Tuplavauvat tuo kivasti mukanaan sirkusapinaolon liikuttaessa ihmisten ilmoilla:
"Onko ne kaksoset?" kysyy vieras täti-ihminen sadannen kerran ja kurkkaa tuplavaunuihin tai vilkuilee kahta vauvaa joita lykkään tuplaostoskärryissä. Mitä nää valopäät oikeen haluaa, että niille vastataan? "Ei kun nää on 1- ja 10-vuotiaat" vai "Ei kun mä vaan otin tän toisenkin vauvan sairaalasta mukaani" tai" Ei oo kaksosia kun mä vaan tykkään haasteista ja siks lykkään näitä hervottomia vankkureita".

Yllättävän paljon kaksi samanikäistä kerää katseita, vaikka eihän se edes ole harvinaista niinkuin kolmoset. Niitä saattaisin itekkin vilkaista uudemman kerran ;)

Arjessa kaksi vauvaa tarkoittaa sitä, että kaikki tehdään kahdesti ja kädet loppuu kesken. Kaikkea pitää olla kaksi. Tila ja rahat loppuu kesken. Musta on kuoriutunut oikeen himokirppistelijä tuplien myötä, sillä säästää pitkän pennin ja se on kivaa. Mahtava tunne kun löydät etsimäsi kumpparit kokoa 20 eurolla uudenveroisina vrt. maksat niistä 30€ ja tietysti kertaa kaksi tai kolme.

Arjessa kaksi vauvaa tarkoittaa kliseisesti myös kaksinverroin iloa ja nauruja. Kaksi vauvaa antaa etuoikeuden seurata aivan erityistä sisarussuhdetta. Tulevaisuudessa tytöistä on myös leikkiseuraa toisilleen! Varmaan kivaa kun kotona on aina kaveri!


Tänään Nasu auttoi syömispuuhissa syöttäen Hennalle jäätelöä (ja vähän myös hiekkaa hiekkalaatikolla).

2 kommenttia:

  1. Mää en kans ikinä sano et kaksoset. Ne on pojat tai sit apinat tai sit iha vaa jaakko ja viljo :-) ei nuo ees tierä mitä se kaksoset tarkottaa vaikkon jo kolome vee.

    VastaaPoista